April 2011 var vändpunkten i utvecklingen av onlinepoker, som senare blev känd som Black Friday. Dess huvudsakliga resultat var amerikanernas avgång från de översta rummen. Ytterligare några rum var helt stängda.

Ett av dem var Full Tilt Poker, som vid den tiden var en av de ledande i branschen. En granskning av det amerikanska justitiedepartementet avslöjade enorma ekonomiska övergrepp från ledarskapets sida. Chris Ferguson var inte bara medlem av rummets professionella team, utan också en medlem av den här guiden.

Efter skandalen med Full Tilt och frysningen av spelarnas pengar, försvann Ferguson först helt enkelt i flera år, och sedan återvände till att spela liveturneringar återvände han inte alls till ämnet FTP och låtsades ha glömt det. Och sedan, en vecka innan starten av WSOP 2018, oväntat för alla, spelade han in en video där han ber Full Tilt-spelare om ursäkt:

Jag beklagar djupt att jag inte kunde förhindra händelserna på Black Friday. Efter det arbetade jag länge för att få tillbaka spelarnas pengar och jag ber om ursäkt för att detta hände.

Jag förstår också att det tog mig för lång tid att göra detta uttalande, jag uppskattar mina fans och poker community för deras tålamod och stöd. En dag kommer hela historien om Full Tilt Poker att berättas och jag ser fram emot det.

Hoppas att se er alla på World Series of Poker i sommar. Tack, lycka till.

Bättre sent än aldrig.