Varje år drar $10 300 SCOOP Main Event några av de starkaste spelarna. Årets evenemang, som ägde rum den 26 maj, besöktes av 662 bidrag, bland dem var de bästa spelarna i världen. Men när den sista dagen bildades var alla ögon riktade mot en spelare - "Tankanza".

Det beror på att Gianluca "Tankanza" Speranza, ett italienskt proffs som nu är baserat i Österrike, vann tävlingen 2018 och övervann ett fält av 654 spelare och slog proffs som Chris Hunihan, "Lena900" och "WushuTM". Vid finalbordet i en av de mest prestigefyllda turneringarna inom onlinepoker vann han och fick $1 113 160.

I år lyckades Gianluca återigen övervinna ett seriöst fält och besegrade "NastyMinder", "nailuj90" och gick in i heads-up med den vitryska stammisen Igor "OMGitshunt" Soyka för att få sin andra SCOOP-titel och $1 028 203 i prispengar.

PokerStars intervjuade mästaren, där Gianluca pratade om hans seger, om vad han tycker om SCOOP-serien och planer för framtiden.

Intervju med "Tankanza"

Gianluca avslöjade att han alltid velat vinna mer än en SCOOP-serietitel . Han har minst fem seriefinalbord på sin kredit, och varje gång han slutar närmare topplatsen drivs han av att spela bättre än förra gången.

"Kanske min tidigare vinst gav mig rätt push"— noterade Gianluca.

Det viktigaste ögonblicket i turneringen, Gianluca kallade en dubbling mot "NastyMinder" med pocketkungar, vilket gav en enorm fördel i 3-max.

"Tankanza" sa att han gick för SCOOP main event med ett mål att vinna:

"Självklart hoppades jag på att vinna från början, men jag skulle säga att jag blev mer självsäker i slutet av den första dagen när jag slutade femma på stacken. En bra start på dag 2 fick mig också att inse att jag kunde ta mig till finalbordet för andra året i rad. Jag frågade mig själv: om jag inte kan göra det, vem vinner då?

Gianluca säger att han älskar att spela SCOOP-serien eftersom du kan spela ett stort antal turneringar med bra garantier flera veckor i rad. Och han kommer definitivt att delta i serien igen. Tankanza är värd för långa serier från sitt hem i Wien. Fick den andra titeln av proffset, spelade ensam:

"Jag var hemma helt ensam. Även om jag gillar bullriga företag, men när jag spelar poker vill jag helst inte bli distraherad och fokusera på det jag gör. När jag var klar var jag för glad för att somna. Så jag lämnade huset och gick med mina vänner som kom för att gratulera mig.”

Gianlucas nästa planer är att åka till WSOP, sedan till Barcelona för EPT och naturligtvis att spela i WCOOP World Championship of Onlinepoker.