Jason Koon har varit framgångsrik i turneringspoker i över tio år. Sedan sin första liveturnering 2008 har han vunnit över $22 000 000. Medan 33-åringen har varit en toppspelare i flera år, gjorde 2018 Jason känd på internationella livestreams.

Jason har gjort 14 finalbord och vunnit tre titlar för blygsamma $11,5 miljoner i hårda pengar. . Sju av de tio största vinsterna i Kuhns karriär kom i år, inklusive att vinna $3,6 miljoner i Triton Super High Roller Montenegro Short Deck-turneringen.

Jason gav en intervju där han svarade på frågor om pokerkarriären och branschen i allmänhet.

Du släppte nyligen en video för träningsplatsen Run it Once där du nämner visualisering som ett sätt att göra dina mål mer uppnåeliga. När du tittar på high-stakes-spelen har du undrat: "Kommer jag någonsin att träffa killarna som spelar dessa insatser?" Nu har du nått toppen. Är det svårt att inse nu när dina drömmar har blivit verklighet?

Tja, det mänskliga tillståndet är intressant. Saker är vad de är. Du vaknar och är i den position du vill vara i, och förnimmelserna förändras inte nödvändigtvis. Jag tror att när du går till din dröm hela ditt liv, när du når ditt mål, kommer du att vara redo för det. I efterhand kan processen ibland verka lite orealistisk, men jag är här där jag är. Jag tror att lärdomen är att inte gå för långt före dig själv, bara alltid ta de rätta stegen mot det du jobbar med och allt kommer att falla på plats. Det finns ingen magisk formel.

Du har tjänat ungefär $11,5 miljoner i liveturneringsintäkter i år, vilket är mer än hälften av dina totala karriärintäkter. Det är värt att notera att du har tagit nästa steg i ditt spel. Vad skulle du lyfta fram om din otroliga framgång 2018?

Jag skulle säga att det är en kombination av flera faktorer. Jag är definitivt i toppform och det är en stor faktor förstås. Jag kan också resa och spela rätt turneringar. Det var det bästa året i min karriär, men vissa händelser var lyckliga i viktiga ögonblick.

Jason Koon efter att ha tjänat in $3 500 000 på Short Deck Triton Super High Roller

Under de senaste år, live Turneringen har förändrats mycket - det finns en uppdelning mellan spelare som betalar mindre än $5 000 för inköp och high rollers. Kan du prata lite om hur det är att gå över till ett vanligt spel med superhöga insatser?

Det har varit en väldigt lång väg för mig. Jag började spela några storspelare redan 2012 och jag började med färre än jag gör nu. Jag var definitivt tvungen att vara väldigt selektiv när det gäller de evenemang jag spelade eftersom mitt spel vid den tiden inte var tillräckligt starkt för att jag skulle kunna konkurrera med de bästa spelarna på den tiden. Därför omgav jag mig med rätt personer och jobbade väldigt hårt med självutveckling i alla avseenden. Det tog år, men nu är spel med höga insatser det viktigaste sättet att försörja sig på, det är inte ekonomiskt vettigt att spela billiga turneringar.

Finns det en prestation inom poker som fortfarande är särskilt betydelsefull för dig? Dessutom, vad är din största prestation utanför poker?

Jag tror att min största prestation inom poker är relaterad till att uppnå det jag har. Jag är inte en av de forskarna som några av killarna du ser i toppspelen. Jag har en arbetsmoral och förmågan att agera med disciplin även under press från elitspelare, men jag har ingen rå talang. Jag är väldigt stolt över att spela på den nivå som jag har nått med de instrument som jag fått. Jag anser mig för närvarande vara en av de bästa turneringsspelarna i världen och bland de 20 bästa i världen - på en spelnivå bara bland de 10 000 bästa, det är en ganska bra prestation.

Jason Koon efter att ha vunnit $421 000 på Single Day High Roller

När det kommer till min största framgång i livet, skulle jag säga att det har att göra med var jag kom ifrån. Jag växte upp i en väldigt hård miljö. Det gjorde mig väldigt reaktiv och det fanns ett ögonblick i mitt liv då jag var något farlig, med dåligt humör. Att vara runt de rätta människorna lärde mig att tämja min karaktär, vilket krävde att jag nästan helt gjorde om mig själv. Det var ansträngande och svårt, och jag möter det fortfarande. Men när man ser på hur jag kan hantera svåra situationer nu än för tio år sedan är det som att jag är en helt annan person, och jag är väldigt stolt över det.

I en nyligen publicerad video som du lagt ut på en träningssajt i samarbete med Run It Once, säger du att alla stammisar är en "onlinepokerambassadör" när det finns fritidsspelare vid bordet. Du har en ännu högre nivå av ansvar som representant för partypoker . Vad tycker du om att introducera spelet för fans och fans?

Jag är glad över att vara talesman för poker. Jag bryr mig djupt om pokerekosystemet, vill skydda spelet och vill att folk ska respektera spelet och de människor som tjänar på att spela det. Jag tror att många spelare är i en liknande position och vi delar alla ansvaret. Varje person som tjänar pengar på att spela poker bör sträva efter att ge en bra upplevelse till nybörjare och amatörer, och bör också göra allt för att behålla pokerns rykte som ett skicklighetsspel. Människor kommer in i spelet som vet lite om det och förknippar poker med blackjack och andra hasardspel. För att briljera i poker behöver du arbeta hårt och ha bra disciplin, och för att hålla dig på en hög nivå behöver du ha en hög nivå av fokus. Vi måste sträva efter att visa resten av världen de positiva egenskaper som är nödvändiga för framgång i poker.