Modern poker är skyldig mycket till vetenskapliga framsteg inom matematik och psykologi. Forskare och nu kan hjälpa spelare att lösa sina speciella problem. Och även om uttrycket "brittiska forskare" har blivit ett meme under de senaste åren, vilket betecknar något helt värdelöst och dumt, vill vi berätta om resultaten av arbetet med specialister från detta land.

Representanter från University of Sussex publicerade resultaten i Scientific Reports deras forskning på 168 frivilliga. Forskarna gav olika grupper av försökspersoner 20 milliliter vätska i fem olika smaker (sött, surt, bittert, salt, etc.). Efter det bjöd de på ett speciellt spel. I den var det nödvändigt att blåsa upp en ballong med musklick. Ju större den blev, desto större penningbelöning kunde testpersonen få, men samtidigt ökade chansen att ballongen skulle spricka och det inte skulle bli något pris alls.

Как оказалось вкус жидкости сильно сказался на уровне «рискованности» людей вне зависимости от их пола, возраста и культурных особенностей. Самые интересные результаты оказались после приема кислого. На 39%, по сравнению со сладким, увеличилось общее число кликов в игре. То есть этот вкус провоцирует людей на повышение частоты рискованных действий. Также было установлено, что кислое увеличивает нерешительность человека — после него возросло время между нажатиями.

Vad har allt detta med poker att göra? I vårt spel fattas många snabba beslut, vars effektivitet beror på bedömningen av framtida risker. Därför, om sura livsmedel ökar den övergripande "risknivån" för en person, är det bättre för en pokerspelare att vägra dem före och under sessionen.