Aussie Millions Main Event är den mest den största någonsin i Australian Series. Bryn Kenney vann den historiska turneringen med en 3-max affär med Andrew Hinrichsen och Mike Del Vecchio.

Bryn gick in i finalbordet med den minsta stacken, men efter flera dussin händer kunde han dubbla sin stack och in gick han in i de tre sista med en nästan lika stor stack med Vecchio.

De tre sista av Main Event Aussie Millions 2019

Efter att ha spelat omkring hundra händer, gick spelarna för en 15-minuters paus, och när de kom tillbaka bestämde de sig för att diskutera en möjlig affär. Bara ett par minuter senare höjde Bryn Kenny vinnarbägaren över huvudet, som förutom ANTON Jewelry-armbandet i guld även fick huvuddelen av garantin.

Finalbord

Betalningar till spelare som ett resultat av affären:

  • Bryn Kenny - $923,269;
  • Mike Del Vecchio - $922,953;
  • Andrew Hinriksen - $796,410.

Brin vann titeln utan att vara ledare för antalet marker. Spelarna bad turneringsledaren att räkna ut ICM-utbetalningarna och efter att resultaten tillkännagavs skakade de hand och Kenny utsågs till vinnare av turneringen, trots att han låg bakom Vecchio med ett par stora mörkar i stacken.

I sin intervju erkände ägaren till den prestigefyllda titeln att han inte skulle ha gjort en affär utan att utse sig själv som vinnare:

”Jag sa att jag inte var intresserad av en affär om jag inte vann den. Jag skulle gärna fortsätta spelet. Om jag går med på en affär känner jag att jag är klar med spelet. Dessutom är detta en stor skillnad i prispengar. Enligt min åsikt är det här de största utbetalningarna de båda fått”, sa Kenny om sina motståndare.

Mike Del Vecchio, som blev tvåa i Main Event, var inte särskilt nöjd med resultatet av turneringen, trots avsevärda utbetalningar:

“Detta är både sorgligt och glädjefullt på samma gång. Jag ville vinna mer än något annat i världen. När affären diskuterades ville Brin ha både seger och pengar. Men jag gav inte upp och gav honom inte ett enda öre. Jag fick stora prispengar, men mina planer inkluderade en trofé. Så för mig är det både glädjefullt och sorgligt på samma gång, ”delade Vecchio sina tankar.

Mike Del Vecchio

Det här är inte första gången Mike försöker få den eftertraktade titeln. På Aussie Millions 2018 var han också ett steg från att vinna, men lämnade Main Event på 5:e plats med en vinst på $267 000.

Andrew Hinriksens prispengar på $796,410 kom till honom bara tack vare affären . Han kom in i topp 3 med den kortaste stacken och lägsta chansen att vinna. Och hans tredje plats skulle ha gett honom endast $480 644 om spelet fortsatte. Men trots detta ville Hinriksen fortsätta kampen:

"När vi kom tillbaka från paus var jag redo att fortsätta spelet, trots att jag var kortast. Fram till nu har jag inte deltagit i så dyra evenemang och planerar inte att delta i dem inom en snar framtid. Och jag är väldigt glad att jag fick utbetalningarna lika med andraplatsen, eftersom jag var underdog på finalbordet.”

Andrew Hinriksen

Två australiska spelare, Matthew Wakeman och Clinton Taylor, tävlade också om titeln. Men Clinton kraschade på fjärde plats för $350,417, och Matthew lämnade turneringen efter honom för $275,908. På sjätte plats i det prestigefyllda evenemanget kom en spelare från Korea, Ken Ben Lee, med prispengar på $224 180.