För tre år sedan gjorde Almedin Imsirovic den första inspelade liveturneringen . Ali slutade 46:a i $1,500 Caribbean-evenemanget för $3,650. Sedan den första vinsten har 23-åringen tjänat $2 500 000 i liveturneringar och spelar nu i världens mest värdefulla turneringar.

Under 2018 tog sig Imsirovic till 11 finalbord, vann fyra titlar och inkasserade turneringsvinster för $2 170 200. Alla hans sexsiffriga kontanter kom i år.

I en intervju nyligen berättade Imsirovic om sin otroliga framgång 2018, hur han klättrade på high rollers så snabbt och mycket mer:

I ett av dina inlägg sa du att du nyligen spelade $0,02/0,05 mikroinsatser i kontantspel och nu är du bland de 30 bästa spelarna i 2018 års spelarranking med över $2 100 000 tjänade i år. Kan du prata om hur saker och ting har förändrats så snabbt för dig? Yngre amerikanska spelare tenderar att inte klättra till toppen av toppspelarna lika snabbt som du gjorde.

Det var mycket snabbare än jag förväntade mig, förstås. Vid det här laget av min karriär trodde jag att jag skulle spela $5 000-10 000 turneringar. Jag förväntade mig inte att nå den nivån jag är nu. Det var svårt för mig att anpassa mig till de snabba förändringarna. Jag tror att jag hade mycket tur med några nyckelresultat tidigt i min karriär och jag träffade också rätt personer för att hjälpa mig att utvecklas. Jag vill inte tro att det bara var tur, jag gjorde mycket arbete och ägnade mycket åt att spela poker och lära mig spelet.

Det låter som att det var en stor utmaning för dig. Hur blev du intresserad av poker? Många av generationerna av unga stjärnor som kom före dig nämner ofta "Moneymaker Effect" som det som kickstartade deras pokerkarriärer. Vad fick dig att intresserad av spelet?

Jag började spela poker efter att ha sett finalbordet i World Series of Poker 2010 med Michael Mizrachi, Joseph Cheong och mästaren Jonathan Duhamel. Jag tyckte bara att det var roligt hur den här asiatiska ungen bluffar alla och Mizrachi gör de galnaste sakerna... Jag tyckte bara att det var fantastiskt. Så för mig var det inte Moneymaker-effekten, det var Cheong-Mizrachi-effekten. Innan dess spelade jag basket hela mitt liv. Jag började dock få problem med min fotled och letade efter något annat för att tillfredsställa min önskan att tävla och vinna. Ungefär samtidigt brukade min pappa spela poker med sina vänner hela tiden, bara för skojs skull. Han ville inte att jag skulle spela, så naturligtvis när dina föräldrar säger åt dig att inte göra något ökar det bara din lust att göra det. Jag började läsa en massa böcker om spelet när jag var 17, vilket startade min pokerresa.

Almedin Imsirovic är vinnaren av Poker Masters Purple Jacket 2018

När började du och med vilka typer av poker? När bestämde du dig för att du kunde vara med i spelet?

Så, strax efter att jag fyllt 18, gav min pappa mig $60 för att fixa min gitarr. Istället gick jag för att spela $60 buy-in eventet och det slutade med att jag vann omkring $1 500. Det var en lycklig start. Därifrån satte jag in $100 och spelade micros online under väldigt lång tid. Jag var inte särskilt bra och älskade bara att spela hela tiden. För ungefär två år sedan började jag förstå några saker och började ägna mig mer åt att försöka ta mig framåt i spelet - och sedan kunde jag ta mig upp i pokerrankorna mycket snabbare.

I din turneringskarriär , har du någonsin haft perioder där du överskattat din egen styrka?

Definitivt, jag gjorde det här misstaget väldigt tidigt. Hur som helst, jag är verkligen glad att detta hände när jag spelade med låga insatser. Jag vann $30 000 i en onlineturnering och jag sa, "Åh, jag är bäst!" Jag började spela $2/4 och $3/6 onlineturneringar och innan jag vann turneringen spelade jag $0,50/1,00. Så jag var definitivt inte redo för en höjning av priserna. Jag förlorade många inköp och insåg att vinna i ett evenemang inte betyder något. Det ledde dock till att jag utforskade spelet i mycket större skala. Sedan dess har jag blivit vän med killar som spelar väldigt dyra insatser och jag ställer alltid frågor till dem. Jag försöker bara förstå spelare som är bättre än mig och fokusera på vad jag behöver göra för att nå deras nivå.

Efter att ha vunnit Poker Masters Purple Jacket sa du, "Det finns många killar där ute som är som jag, jag tror mycket bättre än jag, så jag fick mycket arbete. Jag presterade bara bättre än dem, men jag ser fram emot utmaningen.” Vad exakt menar du när du säger att du ska fortsätta jobba? Är det bara en fortsättning på spelet och att lära sig spelet? Och hur lär man sig?

I dagens pokerklimat är forskning mer lösarebaserad. (Notera: En "lösare" är ett pokerprogram som tittar på specifika situationer i pokerhänder och rekommenderar vad det definierar som det teoretiskt optimala (eller GTO) tillvägagångssättet för hur man spelar en viss hand) Det är en matematisk sak, där du sitter vid vilken du kör simuleringar för att ta reda på varför lösaren föreslår en viss lösning och hur du kan avvika från vad den rekommenderar. Att lära mig poker är mycket torrare nu, men jag tycker fortfarande om att göra det.

Vilka är dina mål med turneringspoker? Har du en önskad nivå som du försöker nå?

Just nu är mitt fokus bara på high rollers. Jag spelar flera stora turneringar: Jag har en plats i $250,000 Caribbean Poker Party partypoker $250,000 Caribbean Poker Party och jag kommer att spela $300,000 Super America Rolling Bowl nästa månad . Målet är bara att fortsätta testa mig själv i de dyraste och svåraste turneringarna i världen och försöka förbättra mig tills jag känner att jag är en av de bästa spelarna i fältet.

Полина Егорова Nyhetsförfattare
Jag är ansvarig för sektionerna Nyheter och Kampanjer. Jag älskar att lära mig om världen av online- och livepoker, och jag älskar också att berätta för folk om det.